Yrityksen tietojen varmuuskopiointi

Olennainen osa yrityksen tietoturvaa on huolehtia tietojen säilymisestä kaikissa tilanteissa

Miksi yrityksen kannattaa huolehtia järjestelmien varmuuskopioinnista?

Varmuuskopioinnilla yritys varmistaa sen, etteivät yrityksen tiedostot voi kadota kokonaan esimerkiksi yksittäisen työntekijän virheen, laiterikon tai tietomurron seurauksena.

Oikein toteutetussa varmuuskopioinnissa tallennukset on hajautettu niin, ettei esimerkiksi tulipalo yrityksen tiloissa voi tuhota samalla kertaa kaikkia tallennusvälineitä. On myös huomioitava tietoturva, sekä mahdolliset rajoitukset tietojen säilytyspaikasta.

Varmuuskopioita tarvitaan yrityksissä esim. työntekijän vahingossa poistamien tiedostojen palauttamisessa. Toinen yleinen tilanne on yksittäisen tietokoneen tai verkkotallennuslaitteen hajoaminen. Yksityishenkilölle tilanne ei välttämättä ole taloudellisesti merkittävä, vaikutus on lähinnä mielipaha. Yrityksen kohdalla voi vahingon laajuudesta riippuen olla kyse koko yrityksen tulevaisuudesta.

Tietomurrot, virustartunnat ja kiristysohjelmat lisääntyvät koko ajan yrityksissä. Yritys pystyy pienentämään haavoittuvuuttaan tietoturvaratkaisuilla ja varmuuskopiointi on osa näitä ratkaisuja.

On myös hyvä muistaa, että pilvipalveluiden käyttö ei poista varmuuskopioimisen tarvetta koska niissä palautusmahdollisuudet ovat yleensä rajalliset.

  • Tiedostojen palauttaminen
  • sähköpostien palauttaminen
  • käyttäjän tekemät virheet
  • virukset ja haittaohjelmat
  • pilvipalvelun varmuuskopiointi
  • tietokoneen varmuuskopiointi
  • palvelimen varmuuskopiointi

Miksi Office 365 kannattaa varmuuskopioida?

Office 365 pilvitallennus

Office 365 pilvitallennus ei ole sama asia kuin varmuuskopiointi. Varmuuskopioinnin tarpeellisuus huomataan yleensä siinä vaiheessa, kun työntekijä huomaa poistaneensa tärkeän tiedoston tai sähköpostin. Ongelmia voi aiheuttaa myös työntekijän tiedostosta tallentama virheellinen tai väärä versio.

Poistetut tiedostot säilytetään pilvitallennuksen roskakorissa rajallisen ajan, jonka jälkeen ne poistetaan eikä niiden palauttaminen ole mahdollista. Jos tiedostot löytyvät vielä roskakorista on niiden palauttaminen vielä mahdollista. Kyseessä on kuitenkin monesti aikaa vievä manuaalinen prosessi ja tarve tiedostojen palauttamiselle on yleensä kiireellinen.

Entäpä kun työntekijä huomaa tallentaneensa tiedostosta väärän version ja haluaisi palauttaa aiemman version? Pilvitallennuksessa ei välttämättä ole käytössä kattavaa versionhallintaa vaan tallennettuna on usein vain ja ainoastaan uusin versio tiedostosta.

Office 365 pilvitallennus

Office 365 varmuuskopiointi

WhiteZone OmaPilvi Office 365 varmuuskopiointi

WhiteZonen OmaPilvi Office 365 Backup -palvelun avulla varmuuskopioit kaikki tiedostosi.

Jos tarvitset tiedostojen palauttamista, käytössäsi on helppokäyttöinen käyttöliittymä, jonka avulla voit valita haluamasi palautettavat tiedostot, tiedostokansiot, yksittäisen sähköpostin tai vaikka koko sähköpostilaatikon.

Käytössäsi on myös tiedostojen versionhallinta, jonka avulla voit palauttaa tietyn valitsemasi version.

Voit halutessasi palauttaa tiedot toiselle työasemalle tai toisen käyttäjän tilille.

• Varmuuskopiointi kattaa seuraavat palvelut: Exchange Online, OneDrive for Business, Sharepoint Online, Groups ja Teams

• Mukautettava varmuuskopioinnin aikataulu

• Tarvittaessa varmuuskopiointi milloin tahansa

• 128-bit AES salaus siirrossa, 256-bit salaus tallennuksessa

• Kokonaan SaaS-sovellus, ei laitteiden tai ohjelmistojen ylläpitoa

 

• Helppo käyttöönotto ja käyttö, ei tarvita asennuksia

• Roolipohjainen käyttäjähallinta – hallitse kuka voi varmuuskopioida, palauttaa tai katsella tietoja

• Käyttäjäpohjainen lisenssi – suojaa toimintaympäristö yrityksen kasvaessa

• Rajoittamaton tallennustila ja rajoittamaton säilyttäminen – säilytä tiedostosi niin kauan kuin tarvetta on

Palvelun saat käyttöösi edullisella käyttäjäkohtaisella kk-maksulla

Tilaa OmaPilvi Office 365 Backup


 

Tietokoneiden ja palvelimien varmuuskopiointi

Tietokone

Työasemien varmuuskopiointiin tarjoamme WhiteZonen OmaPilvi Backup Workstation -palvelua. Voit varmuuskopioida koko tietokoneesi sisällön tai valitsemasi osiot. Varmistus tehdään jatkuvana ja automaattisesti Suomessa sijaitseville palvelimille.

Työasemien varmistaminen on tarpeellista, jos työntekijät säilyttävät tietoja omalla työasemalla. Ilman varmuuskopiointia tietokoneen varastaminen tai katoaminen, kovalevyn rikkoutuminen tai virustartunta voivat aiheuttaa tietojen menetyksen.

Toinen yleinen ongelmatilanne on käyttäjän vahingossa poistama tiedosto tai väärän tiedostoversion tallentaminen.

 

Palvelin

Palvelimiesi varmistuksesta huolehdit OmaPilvi Backup Server -palvelulla. Valitsemasi tiedot varmuuskopioidaan pilvipalvelimelle ja ne ovat palautettavissa ongelmatilanteissa.

Palvelimien tietojen palauttamista tarvitaan yleensä laiterikkojen tai tietomurtojen yhteydessä. Tällöin tietojen täydellinen ja nopea palauttaminen on yrityksen toimintakyvyn ja taloudellisten kustannusten kannalta elintärkeää.

Asiantuntijapalvelumme

Varmuuskopioinnin toimiva toteuttaminen vaatii asiantuntemusta. Kokonaisuudessa on otettava huomioon tietoturvan lisäksi mm. laitteistojen ja verkkoratkaisujen ominaisuudet. Pyydä meiltä apua heti alkuvaiheessa, niin autamme yritystäsi suunnittelemaan ja toteuttamaan toimivat ratkaisut.

 

Ota yhteyttä!

Edut sinulle

Tiedot tallessa

 

Yrityksesi tärkeät tiedot ovat tallessa ja palautettavissa kaikissa tilanteissa.

Versionhallinta

 

Käytössäsi on versionhallinta aikaisempien tietojen palauttamiseksi.

Tietoturva

 

Virustartunnan, tietomurron tai ransomware -kiristyksen tapahtuessa tietosi ovat turvassa.

Ota yhteyttä asiantuntijaamme

Mika Paakkanen

Partner, Lisenssit ja ohjelmistot, OmaPilvi -palvelut

mika.paakkanen@whitezone.fi

Puh. +358 50 461 6422

Jätä yhteydenottopyyntö, soitamme sinulle