Tietoturvapalvelut yrityksille

Kattavat asiantuntijapalvelut, sekä uusimmat laitteet ja ohjelmistot verkkoympäristösi suojaksi.

Yrityksen tietoturva on laaja kokonaisuus, joka kattaa yrityksen toimintakulttuurin, laitteistot ja ohjelmistot.

Yrittäjä saattaa helposti erehtyä ajattelemaan, että tietoturva-asiat ovat kunnossa, kun työntekijöiden tietokoneille on asennettu virustorjuntaohjelmisto. Huomioon tulee kuitenkin ottaa myös henkilökunnan osaaminen ja laiteratkaisut.

On hyvä muistaa myös, että yrityksen pieni koko ei suojaa verkkorikollisuudelta. Suuri osa hyökkäyksistä kohdistuu juuri pieniin yrityksiin. Syynä on juuri pienten yritysten huono suojautuminen uhkia vastaan.

 

 

  • turvallinen työskentely
  • verkkoratkaisut
  • palomuuri
  • virustorjunta
  • varmuuskopiointi

Työskentelytavat ja tietoturva

Tietoturvan heikoin lenkki on ihminen. Mitkään tekniset ratkaisut eivät auta, jos työntekijöiden koulutuksesta ei ole huolehdittu.

Tyypillinen tietoturvariski on avointen verkkojen varomaton käyttö. Salaamattomassa verkossa toimiessa on riski tietojesi joutumisesta rikollisten käsiin.

 

Yrityksen työskentelytapojen vaikutus tietoturvaan

Työvälineiden käytöstä poistamisen yhteydessä tulee huolehtia kovalevyjen, ja muiden tallennusvälineiden oikein tehdystä tyhjentämisestä.

Salasanoja ei kannata säilyttää muistilapuilla. Niiden hallintaan on olemassa turvallisia ja helppokäyttöisiä hallintaohjelmia.

Käyttäjätunnusten ja salasanojen jakaminen useiden käyttäjien kesken lisää myös riskejä.

Turvalliset verkkoratkaisut

Oikeat verkkoratkaisut osana tietoturvaa

Turvallisen tietoverkon rakentaminen vaatii asiantuntemusta. Toteutuksessa tulee ottaa huomioon tarkoituksenmukaiset laitevalinnat, sekä laitteiden asetuksista ja päivityksistä huolehtiminen.

Tietomurroista on ikäviä esimerkkejä siitä, mihin huolimattomuus on johtanut. Merkittäviinkin järjestelmiin on päästy murtautumaan käyttöön unohdetulla Admin/admin-kirjautumisella.

Palomuurilla, joka voi olla ohjelmisto tai laite, hallitaan verkon liikennettä ja torjutaan ulkoisia uhkia. Niillä estetään tunkeutumisyritykset, mahdollistetaan turvalliset etätyöyhteydet ja pysäytetään haittaohjelmia.

Oikein toteutetulla VPN-yhteydellä etäyhteydet toimivat nopeasti, sekä ovat turvallisia käyttää.

Henkilökohtaisten työvälineiden tietoturva

Henkilökohtaisia tietokoneita hankittaessa tulee kiinnittää huomioita niiden soveltuvuus tietoturvalliseen yrityskäyttöön.

Halvin malli ei useinkaan ole yrityskäyttöön paras ratkaisu. Niissä voi olla puutteita esim. ryhmäkäytäntöjen hallinnassa ja salausmahdollisuuksissa.

Työasemien salaus estää ulkopuolista pääsemään käsiksi tallennettuihin tietoihin. Salauksen toteuttamiseen on useita ohjelmisto- ja laitteistopohjaisia vaihtoehtoja.

Työntekijän henkilökohtaiselle tietokoneelle asennetulla virustorjuntaohjelmistolla torjutaan sisäisiä uhkia. Näitä uhkia ovat esim. virukset ja erilaiset vakoilu- ja kiristysohjelmat.

Yrityskäyttöön tarkoitetuissa virustorjuntaohjelmistoissa on lukuisia hallintaan ja turvallisuuteen liittyviä ominaisuuksia. Ilmaisohjelmat soveltuvat yleensä paremmin kotikäyttöön.

Myös puhelimien valinnassa tulee kiinnittää huomioita tietoturvaan, esim. salauksen osalta.

Henkilökohtaisten työvälineiden tietoturvaratkaisut

Muista varmuuskopiointi osana tietoturvaa

Asiantuntijapalvelumme

Tästä kaikesta muodostuu laaja ja monipuolinen tietoturvan kokonaisuus, jonka hallitsemiseen kannattaa hankkia apua asiantuntijalta. Kun hankit meiltä heti alussa kattavan tietoturvakartoituksen, vältät väärät, ja usein kalliit virheratkaisut.

 

Ota yhteyttä!

Edut sinulle

Aktiivinen tietoturva

 

Tietoturvasta huolehtiminen pienentää ongelmien mahdollisuutta. Yritykselläsi on myös valmiit työkalut häiriötilanteisiin.

 

Aina ajan tasalla

 

Automatisoidut tietoturva- ja ohjelmistopäivitykset reagoivat nopeasti uusiin uhkiin.

 

Taloudelliset tekijät

 

Toimivat tietoturvaratkaisut helpottavat työntekoa, parantavat palveluiden laatua ja turvaavat liiketoimintasi jatkuvuutta.

 

Ota yhteyttä asiantuntijaamme

Mika Paakkanen

Partner, Lisenssit ja ohjelmistot, OmaPilvi -palvelut

mika.paakkanen@whitezone.fi

Puh. +358 50 461 6422

Jätä yhteydenottopyyntö, soitamme sinulle