Olemme yritysten pilvipalveluiden asiantuntija

Autamme sinua valitsemaan oikein mitoitetut ja skaalautuvat pilvipalvelut, joissa maksat vain tarvitsemastasi.

Viime vuosina pilvipalveluiden tarjonta ja käyttö on lisääntynyt voimakkaasti. Suosio on helppo ymmärtää, sillä käyttäjä maksaa vain palvelun käytöstä käyttäjämäärän tai käytettävän kapasiteetin mukaisesti. Yrityksen ei tarvitse tehdä erillisiä laite- tai lisenssi-investointeja. Yritys maksaa siis vain käytöstä, ei omistamisesta.

Toteuttamisessa tulee kuitenkin ottaa huomioon monia tekijöitä. Oikean pilvityypin ja -palvelun valinnan lisäksi tulee huolehtia myös mm. verkkoyhteyksien nopeudesta ja luotettavuudesta.

Aina uuden sovelluksen, laitteen tai palvelun hankinnan yhteydessä on hyvä käydä läpi eri vaihtoehdot; paikallinen käyttö vai jokin pilvipalvelumalli.

Pilvipalvelut - asiakastarinat:


Microsoft Azure-logo
Microsoft 365 palvelu
Olemme Adobe Creative Cloud jälleenmyyjä

Miten yrityksesi hyötyy pilvipalveluiden asiantuntemuksestamme?

Meillä on pitkä kokemus erikokoisten ja eri toimialoilla toimivien yritysten pilvipalveluiden vaatimuksista ja toteuttamisesta. Asiantuntemuksellamme pystymme arvioimaan yrityksenne tarpeita ja suosittelemaan parhaiten niitä vastaavat toteutukset.

Joskus lopputulos voi olla sekin, ettei pilvipalvelu edes ole paras tai edullisin vaihtoehto. Tässä tilanteessa autamme sinua välttämään virheinvestoinnit ja hankkimaan tarpeitasi vastaavat ratkaisut.

Pilvipalveluiden asiantuntemus - hyödyt

Huomioimme aidosti asiakkaan tarpeet

Tarvitsemanne palvelu voi vaatia täysin yksilöllisen toteutuksen, koska valmiit ratkaisut eivät ole sopivia. Olemme toteuttaneet asiakkaillemme useita tällaisia, monesti teknisesti vaativiakin projekteja. Joissakin tilanteissa paras valinta on julkisesta pilvipalvelusta hankittava valmis toteutus. Tällöin käyttöönotto on usein nopeampaa ja hinta edullisempi.

Osaamisellamme yrityksesi saa perustellun esittelyn eri vaihtoehdoista, niiden hyvistä ja huonoista puolista. Tavoitteena on aina löytää paras vaihtoehto yrityksellesi, ei kalleinta toteutusta tai uusinta mahdollista teknologiaa. Joskus toki paras voi olla myös kallein ja uusin.

Tarkistamme jo käytössä olevan IT-infran

Tarkistamme aluksi sen, että käytössäsi olevat tietoliikenneyhteydet ovat riittävän nopeat ja luotettavat, sekä selvitämme tarpeen varayhteydelle. Käymme läpi käytössänne jo olevat pilvipalvelut sekä muut järjestelmät.

Tämän perusteella saatte arvioin siitä, ovatko nykyiset ratkaisut nykyaikaisia, tietoturvallisia tai taloudellisesti järkeviä. Kerromme myös arviomme siitä, kannattaako vanhoja palveluita integroida uuteen toteutukseen.

Huolehdimme pilvipalvelun tietoturvasta ja varmuuskopioinnista

Tietoturvan osalta tulee ottaa huomioon monia asioita. Yrityksenne tietoliikenneyhteyksien ja käytössä olevien verkkolaitteiden turvallisuus varmistetaan. Autamme teitä myös huolehtimaan työvälineiden, esim. tietokoneiden ja puhelinten tietoturvasta.

Aiemmin puhuttiin pelkästä virustorjunnasta, mutta nykyaikainen tietoturvaohjelmisto suojaa laitteita paljon laajemmin, mm. tietojenkalastelua ja verkkohyökkäyksiä vastaan. Suosittelemme myös aina ottamaan käyttöön monivaiheisen tunnistautumisen palveluihin kirjautumisten yhteyteen.

Suosittelemme aina varmuuskopioimaan pilvipalveluiden tiedot. Tämä antaa paremman turvan mm. verkkohyökkäyksiä ja ransomware-kiristyksiä vastaan. Varmuuskopiointi voidaan toteuttaa useilla eri tavoilla ja autamme yritystäsi valitsemaan teille parhaan vaihtoehdon.

Saat meiltä osaavan ja nopean tukipalvelun

Saatte meiltä myös nopean ja osaavan tukipalvelun pilvipalveluiden hallintaan. Suurin osa tilanteista voidaan hoitaa etätukena ja yleisimpiä tukitarpeita ovat salasanojen unohtamiset, käyttäjien lisäämiset ja poistamiset. Lisäksi skaalautuviin pilvipalveluihin pystytään lisäämään helposti esim. levytilaa tai laskentatehoa.

Esimerkki yrityksen tarpeista, jotka ratkaistiin pilvipalvelun avulla

Dokumenttienhallinnan toteuttaminen Sharepointilla

Yritys haluaa käyttöönsä helppokäyttöisen ja turvallisen tavan dokumenttienhallintaan. Toimipaikkoja on useissa eri paikoissa Suomessa ja ulkomailla. Tiedostoja täytyy pystyä jakamaan yrityksen työntekijöille heidän toimipaikkojensa ja rooliensa mukaisesti. Työntekijät myös matkustavat paljon, joten toteutus ei saa olla laite- tai paikkasidonnainen.

Lisäksi tarvitaan mahdollisuus jakaa asiakasdokumentteja organisaation ulkopuolisille henkilöille, eli asiakasyritysten työntekijöille. Käyttäjiä, käyttäjäoikeuksia sekä tiedostorakenteita pitää pystyä muuttamaan helposti ja yritys haluaa mahdollisuuden huolehtia tästä itsenäisesti. Yrityksen työntekijöillä on käytössä Microsoft 365 -lisenssit.

Tässä tilanteessa varmatoiminen ja helposti käyttöönotettava vaihtoehto on toteuttaa dokumenttienhallinta pilvipalveluna Microsoft 365 -lisenssiin kuuluvalla Sharepointilla. Yhdessä asiakkaan kanssa suunnitellaan vaadittava tiedostorakenne.

Sharepointiin voidaan toteuttaa omat sivut yrityksen hallitukselle, yrityksen johdolle, toimipisteille ja niiden työntekijöille työtehtävien mukaan. Oikein toteutettuna käyttäjäoikeudet ovat helposti hallittavissa. Yrityksellä on aina selkeä käsitys siitä, kenellä on oikeus nähdä mitäkin tietoja.

Käyttäjiä on helppo lisätä ja poistaa, tai muuttaa heidän oikeuksiaan. Tiedostojen jakaminen asiakkaille on yhtä helppoa ja se ei vaadi Microsoft 365 -lisenssiä asiakkaalta.

Sharepointin käyttöönotto on periaatteessa helppoa ja monessa yrityksessä se toteutetaankin omatoimisesti. Asiantuntija kannattaa kuitenkin aina ottaa mukaan jo suunnitteluvaiheessa. Toteutuksista tulee yleensä paremmin toimivia ja turvallisempia, kun mukana on alusta asti pilvipalveluiden asiantuntija.

Huonosti suunnitellun ja pitkään käytössä olleen toteutuksen korjaaminen ei monestikaan ole taloudellisesti kannattavaa, vaan työ joudutaan aloittamaan alusta.

Microsoft 365 -palveluiden asiantuntemuksemme

Microsoft 365 -lisenssien hankkiminen on yrityksille varsin yksinkertaista: valitset yhden eri vaihtoehdosta, hankit tuotteen ja aloitat käyttämisen.

Mihin siis tarvitset ulkopuolisen yrityksen asiantuntemusta?

Asiantuntijan avulla teet varmasti oikeat tuotevalinnat ja maksat vain tarvitsemistasi ominaisuuksista. Taloudellisen hyödyn lisäksi saat varmuuden käytettävyyden ja tietoturvan oikeasta toteutuksesta.

Microsoft 365 -asiantuntija

Autamme sopivan Microsoft 365 -lisenssin valinnassa

Microsoft 365 Business Premium on lisensseistä kattavin ja valitsemalla sen, työntekijät saavat käyttöönsä kaikki sovellukset ja ominaisuudet. Samalla kyseessä on luonnollisesti myös kallein lisenssi. Jos työntekijä käyttää vain sähköpostia ja satunnaisesti sovellusten selainversioita, riittää hänelle noin 75% halvempi Business Basic -lisenssi. Pelkän sähköpostin käyttämiseen riittää Exchange Online Kiosk.

Myös lisenssien tietoturva- ja laitehallintaominaisuuksissa on eroja. Kaikkien ominaisuuksien tarpeellisuuttaa kannattaa tarkastella aina työntekijän tehtävien ja roolin mukaisesti. Lisenssien määrän kasvaessa valintojen taloudellinen merkitys korostuu.

Myyjälle olisi luonnollisesti kannattavinta pyrkiä myymään aina kallein mahdollinen tuote, riippumatta asiakkaan tarpeista. Pitkäaikaiset lisenssiasiakkuutemme kertovat kuitenkin siitä, että tavoitteenamme on aina asiakkaan etu.

Kerromme selkeästi Microsoft-tuotteiden hinnoittelun yrityksille, oppilaitoksille sekä yleishyödyllisille yhdistyksille ja säätiöille

Microsoftin tuotteiden ja lisenssien hinnat vaihtelevat suuresti sen mukaan, onko ostajana yritys, oppilaitos tai voittoa tavoittelematon organisaatio. Kerromme aina avoimesti eri vaihtoehdot ja autamme selvittämään mahdollisuuden saada käyttöön maksuttomia Education- tai Nonprofit-lisenssejä.

Yritysten kohdalla merkittävimmät säästöt saadaan tarpeita vastaavan lisenssin valinnalla. Palveluiden nopean skaalautuvuuden ansiosta maksat vain käyttämistäsi palveluista.

Oppilaitoslisenssit on hinnoiteltu erikseen ja kokonaishintaan vaikuttaa merkittävästi mm. valitut lisenssit sekä henkilökunnan ja opiskelijoiden määrä. Kelpoisuusvaatimukset täyttävillä oppilaitoksilla on lisäksi mahdollisuus saada ilmaisia Microsoft 365 Education -lisenssejä oppilaille ja opettajille.

Oppilaitosten hankinnat vaativat aina laajemman tarkastelun, koska hankintaan vaikuttavia tekijöitä on paljon. Meillä on useita pitkäaikaisia oppilaitosasiakkaita ja olemme auttaneet heitä saavuttamaan merkittäviäkin taloudellisia säästöjä lisenssienhallintapalvelullamme.

Voittoa tavoittelemattomat organisaatiot, yhdistykset, järjestöt ja säätiöt voivat saada ehdot täyttäessään käyttöönsä ilmaisia Microsoft 365 Nonprofit -lisenssejä. Myös muiden lisenssien osalta heillä on oma hinnoittelunsa. Autamme teitä selvittämään täytättekö ehdot ja valitsemaan sopivat lisenssit.

Tarjoamme käyttöösi ohjelmistolisenssien eli ohjelmisto-omaisuuden hallintapalvelut

Yritykselle on monessa tapauksessa kannattavaa antaa lisenssien hallinta asiantuntijan hoidettavaksi. Tällöin yritys ilmoittaa meille muutostarpeista, esim. uuden työntekijän lisenssien hankkiminen, tarpeettomien lisenssitilausten lopettaminen tai lisenssityypin muuttaminen.

Teemme tarvittavat muutokset asiakkaan puolesta ja yksittäisen lisenssin kohdalla maksat aina vain niiltä päiviltä, joina tuote on ollut käytössä. Tiedotamme myös muutoksista tuotteiden ominaisuuksissa ja ajankohtaisista tietoturvatekijöistä.

Huolehdimme myös käyttäjienhallinnasta

Suurin osan asiakkaistamme on antanut myös käyttäjienhallinnan meidän vastuullemme. Microsoft 365 -hallintakeskuksen avulla pystymme mm. lisäämään ja poistamaan työntekijöiden tunnuksia, määrittelemään käyttöoikeuksia tai palauttamaan unohdetut salasanat.

Käytössäsi on myös Microsoft 365:n sovellusosaaminen

Merkittävä osa-alue asiantuntemuksessamme on yksittäisten sovellusten tuntemus ja osaaminen. Microsoft 365 -ohjelmistopaketin käyttöönotto on varsin yksinkertaista ja sovellukset, kuten Word, Excel tai PowerPoint ovat työntekijöille tuttuja.

Apua kannattaa yleensä pyytää silloin, kun halutaan ottaa sovelluksia ja niiden ominaisuuksia tehokkaaseen käyttöön koko organisaation laajuudella. Vuoden 2020 aikana on etätyön määrä moninkertaistunut ja vaadittavia työkaluja on otettu käyttöön nopealla aikataululla.

Teams, Sharepoint ja OneDrive mahdollistavat sujuvan etätyön, sekä turvallisen tietojen jakamisen. Niiden käyttöönottovaiheessa kannattaa pyytää meiltä apua, jotta toteutuksesta saadaan hyvin toimiva ja helposti ylläpidettävä. Varmistamme myös käyttäjäoikeuksien, tiedostorakenteiden ja tietoturvan kannalta oikeat ratkaisut.

Asiantuntijapalvelumme

Edellä kuvatuista tekijöistä muodostuu kokonaisuus, jota yrityksen voi olla vaikea hallita. Yrityksessä ei aina edes ole omaa IT-osaamista. Meillä on pitkä kokemus erilaisten pilvipalveluratkaisujen suunnittelusta ja toteuttamisesta ja tämä asiantuntemus kannattaa hyödyntää.

Ota yhteyttä!

Pilvipalveluiden edut yrityksellesi

Skaalautuvuus

 

Maksat kapasiteetista tai lisensseistä vain todellisen käytön mukaan.

 

Turvallinen ja vaivaton

 

Ohjelmistopäivitykset, varmuuskopioinnit ja tietoturva yhdeltä palvelutoimittajalta.

 

Helpottaa etätyötä

 

Mahdollistaa tehokkaan etätyöskentelyn ja sujuvan tiedon jakamisen organisaatiossa.

Ota yhteyttä asiantuntijaamme

Mika Paakkanen

Partner, Lisenssit ja ohjelmistot, OmaPilvi -palvelut

mika.paakkanen@whitezone.fi

Puh. +358 50 461 6422

Jätä yhteydenottopyyntö, soitamme sinulle