Olemme yritysten pilvipalveluiden asiantuntija

Autamme sinua valitsemaan oikein mitoitetut ja skaalautuvat pilvipalvelut, joissa maksat vain tarvitsemastasi.

Viime vuosina pilvipalveluiden tarjonta ja käyttö on lisääntynyt voimakkaasti. Suosio on helppo ymmärtää, sillä käyttäjä maksaa vain palvelun käytöstä käyttäjämäärän tai käytettävän kapasiteetin mukaisesti. Yrityksen ei tarvitse tehdä erillisiä laite- tai lisenssi-investointeja. Yritys maksaa siis vain käytöstä, ei omistamisesta.

Toteuttamisessa tulee kuitenkin ottaa huomioon monia tekijöitä. Oikean pilvityypin ja -palvelun valinnan lisäksi tulee huolehtia myös mm. verkkoyhteyksien nopeudesta ja luotettavuudesta.

Aina uuden sovelluksen, laitteen tai palvelun hankinnan yhteydessä on hyvä käydä läpi eri vaihtoehdot; paikallinen käyttö vai jokin pilvipalvelumalli.

Pilvipalvelut - asiakastarinat:


Microsoft Azure-logo
Microsoft 365 palvelu
Olemme Adobe Creative Cloud jälleenmyyjä

Miten yrityksesi hyötyy pilvipalveluiden asiantuntemuksestamme?

Meillä on pitkä kokemus erikokoisten ja eri toimialoilla toimivien yritysten pilvipalveluiden vaatimuksista ja toteuttamisesta. Asiantuntemuksellamme pystymme arvioimaan yrityksenne tarpeita ja suosittelemaan parhaiten niitä vastaavat toteutukset.

Joskus lopputulos voi olla sekin, ettei pilvipalvelu edes ole paras tai edullisin vaihtoehto. Tässä tilanteessa autamme sinua välttämään virheinvestoinnit ja hankkimaan tarpeitasi vastaavat ratkaisut.

Pilvipalveluiden asiantuntemus - hyödyt

Huomioimme aidosti asiakkaan tarpeet

Tarvitsemanne palvelu voi vaatia täysin yksilöllisen toteutuksen, koska valmiit ratkaisut eivät ole sopivia. Olemme toteuttaneet asiakkaillemme useita tällaisia, monesti teknisesti vaativiakin projekteja. Joissakin tilanteissa paras valinta on julkisesta pilvipalvelusta hankittava valmis toteutus. Tällöin käyttöönotto on usein nopeampaa ja hinta edullisempi.

Osaamisellamme yrityksesi saa perustellun esittelyn eri vaihtoehdoista, niiden hyvistä ja huonoista puolista. Tavoitteena on aina löytää paras vaihtoehto yrityksellesi, ei kalleinta toteutusta tai uusinta mahdollista teknologiaa. Joskus toki paras voi olla myös kallein ja uusin.

Tarkistamme jo käytössä olevan IT-infran

Tarkistamme aluksi sen, että käytössäsi olevat tietoliikenneyhteydet ovat riittävän nopeat ja luotettavat, sekä selvitämme tarpeen varayhteydelle. Käymme läpi käytössänne jo olevat pilvipalvelut sekä muut järjestelmät.

Tämän perusteella saatte arvioin siitä, ovatko nykyiset ratkaisut nykyaikaisia, tietoturvallisia tai taloudellisesti järkeviä. Kerromme myös arviomme siitä, kannattaako vanhoja palveluita integroida uuteen toteutukseen.

Huolehdimme pilvipalvelun tietoturvasta ja varmuuskopioinnista

Tietoturvan osalta tulee ottaa huomioon monia asioita. Yrityksenne tietoliikenneyhteyksien ja käytössä olevien verkkolaitteiden turvallisuus varmistetaan. Autamme teitä myös huolehtimaan työvälineiden, esim. tietokoneiden ja puhelinten tietoturvasta.

Aiemmin puhuttiin pelkästä virustorjunnasta, mutta nykyaikainen tietoturvaohjelmisto suojaa laitteita paljon laajemmin, mm. tietojenkalastelua ja verkkohyökkäyksiä vastaan. Suosittelemme myös aina ottamaan käyttöön monivaiheisen tunnistautumisen palveluihin kirjautumisten yhteyteen.

Suosittelemme aina varmuuskopioimaan pilvipalveluiden tiedot. Tämä antaa paremman turvan mm. verkkohyökkäyksiä ja ransomware-kiristyksiä vastaan. Varmuuskopiointi voidaan toteuttaa useilla eri tavoilla ja autamme yritystäsi valitsemaan teille parhaan vaihtoehdon.

Saat meiltä osaavan ja nopean tukipalvelun

Saatte meiltä myös nopean ja osaavan tukipalvelun pilvipalveluiden hallintaan. Suurin osa tilanteista voidaan hoitaa etätukena ja yleisimpiä tukitarpeita ovat salasanojen unohtamiset, käyttäjien lisäämiset ja poistamiset. Lisäksi skaalautuviin pilvipalveluihin pystytään lisäämään helposti esim. levytilaa tai laskentatehoa.

Esimerkki yrityksen tarpeista, jotka ratkaistiin pilvipalvelun avulla

Dokumenttienhallinnan toteuttaminen Sharepointilla

Yritys haluaa käyttöönsä helppokäyttöisen ja turvallisen tavan dokumenttienhallintaan. Toimipaikkoja on useissa eri paikoissa Suomessa ja ulkomailla. Tiedostoja täytyy pystyä jakamaan yrityksen työntekijöille heidän toimipaikkojensa ja rooliensa mukaisesti. Työntekijät myös matkustavat paljon, joten toteutus ei saa olla laite- tai paikkasidonnainen.

Lisäksi tarvitaan mahdollisuus jakaa asiakasdokumentteja organisaation ulkopuolisille henkilöille, eli asiakasyritysten työntekijöille. Käyttäjiä, käyttäjäoikeuksia sekä tiedostorakenteita pitää pystyä muuttamaan helposti ja yritys haluaa mahdollisuuden huolehtia tästä itsenäisesti. Yrityksen työntekijöillä on käytössä Microsoft 365 -lisenssit.

Tässä tilanteessa varmatoiminen ja helposti käyttöönotettava vaihtoehto on toteuttaa dokumenttienhallinta pilvipalveluna Microsoft 365 -lisenssiin kuuluvalla Sharepointilla. Yhdessä asiakkaan kanssa suunnitellaan vaadittava tiedostorakenne.

Sharepointiin voidaan toteuttaa omat sivut yrityksen hallitukselle, yrityksen johdolle, toimipisteille ja niiden työntekijöille työtehtävien mukaan. Oikein toteutettuna käyttäjäoikeudet ovat helposti hallittavissa. Yrityksellä on aina selkeä käsitys siitä, kenellä on oikeus nähdä mitäkin tietoja.

Käyttäjiä on helppo lisätä ja poistaa, tai muuttaa heidän oikeuksiaan. Tiedostojen jakaminen asiakkaille on yhtä helppoa ja se ei vaadi Microsoft 365 -lisenssiä asiakkaalta.

Sharepointin käyttöönotto on periaatteessa helppoa ja monessa yrityksessä se toteutetaankin omatoimisesti. Asiantuntija kannattaa kuitenkin aina ottaa mukaan jo suunnitteluvaiheessa. Toteutuksista tulee yleensä paremmin toimivia ja turvallisempia, kun mukana on alusta asti pilvipalveluiden asiantuntija.

Huonosti suunnitellun ja pitkään käytössä olleen toteutuksen korjaaminen ei monestikaan ole taloudellisesti kannattavaa, vaan työ joudutaan aloittamaan alusta.

Asiantuntijapalvelumme

Edellä kuvatuista tekijöistä muodostuu kokonaisuus, jota yrityksen voi olla vaikea hallita. Yrityksessä ei aina edes ole omaa IT-osaamista. Meillä on pitkä kokemus erilaisten pilvipalveluratkaisujen suunnittelusta ja toteuttamisesta ja tämä asiantuntemus kannattaa hyödyntää.

Ota yhteyttä!

Pilvipalveluiden edut yrityksellesi

Skaalautuvuus

 

Maksat kapasiteetista tai lisensseistä vain todellisen käytön mukaan.

 

Turvallinen ja vaivaton

 

Ohjelmistopäivitykset, varmuuskopioinnit ja tietoturva yhdeltä palvelutoimittajalta.

 

Helpottaa etätyötä

 

Mahdollistaa tehokkaan etätyöskentelyn ja sujuvan tiedon jakamisen organisaatiossa.

Ota yhteyttä asiantuntijaamme

Mika Paakkanen

Partner, Lisenssit ja ohjelmistot, OmaPilvi -palvelut

mika.paakkanen@whitezone.fi

Puh. +358 50 461 6422

Jätä yhteydenottopyyntö, soitamme sinulle