Yritysten pilvipalveluiden asiantuntija

Autamme sinua valitsemaan oikein mitoitetut ja skaalautuvat pilvipalvelut, joissa maksat vain tarvitsemastasi.

Viime vuosina pilvipalveluiden tarjonta ja käyttö on lisääntynyt voimakkaasti. Suosio on helppo ymmärtää, sillä käyttäjä maksaa vain palvelun käytöstä käyttäjämäärän tai käytettävän kapasiteetin mukaisesti. Yrityksen ei tarvitse tehdä erillisiä laite- tai lisenssi-investointeja. Yritys maksaa siis vain käytöstä, ei omistamisesta.

Toteuttamisessa tulee kuitenkin ottaa huomioon monia tekijöitä. Oikean pilvityypin ja -palvelun valinnan lisäksi tulee huolehtia myös verkkoyhteyksien nopeudesta ja luotettavuudesta.

Aina uuden sovelluksen, laitteen tai palvelun hankinnan yhteydessä on hyvä käydä läpi eri vaihtoehdot; paikallinen käyttö vai jokin pilvipalvelumalli.

  • Microsoft 365 palvelut
  • Adobe Creative Cloud
  • Microsoft Azure

 

Mikä on pilvipalvelu?

Pilvipalvelu on esimerkiksi sovellus, palvelin tai palvelualusta, jotka tarjotaan käyttäjille pilvialustalta käytettäväksi.

Näiden verkkoyhteydellä käytettävien palveluiden käyttöönotto ei siis vaadi yritykseltä erillisiä laitehankintoja.

Palvelut ovat vaihtoehto perinteiselle tavalle, jossa yritys ostaa itse kaikki tarvittavat laitteet ja asentaa tarvitsemansa ohjelmistot työasemille.

 

Mitä ovat pilvipalvelut?

Etuina käyttäjälle on muuttuvien tarpeiden mukainen nopea skaalautuvuus. Esim. uudelle työntekijälle voidaan nopeasti ottaa käyttöön tarvittavat ohjelmistot.

Palvelut ovat verkon kautta käytettävissä paikasta riippumatta. Laitteistoriippumattomuus helpottaa liikkuvaa työskentelyä

Palveluiden päivitykset ovat automaattisia ja käytössä on aina uusin versio.

 

Käyttökohteet

Mihin pilvipalveluita käytetään?

Yleisimmät yritysten käyttämät pilvipalvelut ovat sähköposti, toimisto-ohjelmat, tietokantojen ylläpito, tiedostojen tallennus, kirjanpitosovellukset, asiakkuuden hallinnan CRM-järjestelmät ja laskentateho sovellusten ajamiseen.

Kaikille ovat tuttuja esim. Microsoftin Word, Excel ja PowerPoint. Office 365 palvelussa nämä, ja muut Office ohjelmien premium versiot ovat käytettävissä pilviversiona. Käyttö on mahdollista useilla laitteilla, ja eri käyttöjärjestelmillä.

Käyttötarkoitus sekä liiketoiminnan muut vaatimukset määrittävät sen, minkä tyyppinen pilviratkaisu on tilanteeseen sopivin. Toteutustavan mukaisesti ratkaisut voidaan jakaa eri pilvityyppeihin.

Private cloud – yksityinen pilvi

Pilvialusta, jonka käyttö on rajattu yhdelle organisaatiolle. Kyseessä voi olla esim. yrityksen sisäiseen käyttöön tarkoitettu palvelu. Alusta voi sijaita yrityksen omissa tiloissa tai palvelutarjoajan tiloissa.

Palvelun sisältö riippuu täysin asiakkaan tarpeista. Kyseessä voi olla valmis pakettiratkaisu tai täysin yksilöllisesti rakennettu kokonaisuus.

 

Myös järjestelmän ylläpitoon on monia eri vaihtoehtoja. Asiakkaan täysin hallinnoima palvelu, palvelutarjoajan täysin hallinnoima tai jotakin tältä väliltä.

Yksityisen pilven valintaan voivat olla syynä mm. toimialakohtaiset vaatimukset tieturvan tasosta tai tietojen käsittelystä. Yksityinen pilvi tarjoaa yleensä paremmat mahdollisuudet muokkaamiseen ja nopeisiin muutoksiin.

Mikä on yksityinen pilvi?

Public cloud – julkinen pilvi

Pilvialusta, joka jaetaan useiden asiakkaiden kanssa. Yksi yleisimmistä on Microsoft 365 palvelu. Alusta sijaitsee Microsoftin tiloissa ja asiakkaat ostavat ja käyttävät tätä samaa palvelualustaa.

Julkisen pilven käyttöönotto on yleensä helppoa. Valmis kokonaisuus, nopea käyttöönotto ja edulliset aloituskustannukset ovat monelle yritykselle tärkeitä tekijöitä.

 

Mikä on julkinen pilvi?

Automaattiset päivitykset, hyvä käytettävyys ja tietoturva tarkoittavat sitä, että yrityksen ei itse tarvitse juurikaan huolehtia järjestelmän ylläpidosta.

Yleensä julkiset pilvet sopivat pienille ja keskisuurille yrityksille tai yrityksille joiden tarvitsema palvelu on standardipalvelu, esim. sähköposti, toimisto-ohjelmisto tai tiedostopalvelin.

Näiden palveluiden muokkaaminen omiin tarpeisiin on rajallisempaa.

Hybrid cloud – hybridipilvi

Mikä on hybridi-pilvi?

Pilvialusta, jossa yhdistetään yksityinen pilvi ja julkinen pilvi. Yrityksellä voi esim. olla käytössä julkinen Microsoft 365 Business-palvelu ja yrityksen sisäinen, yksityinen verkkopalvelu. Näiden alustat sijaitsevat eri paikoissa.

Asiantuntijan avulla näistä muodostettu hybridipilvi on vaivaton käyttää, tietoturva on otettu huomioon ja tietoliikenneyhteydet toimivat.

Palveluita voidaan lisätä, poistaa ja skaalata asiakkaan tarpeiden mukaisesti.

Toteutus ja hallinnointi toteutetaan aina asiakaskohtaisesti.

Asiantuntijapalvelumme

Edellä kuvatuista tekijöistä muodostuu kokonaisuus, jota yrityksen voi olla vaikea hallita. Yrityksessä ei aina edes ole omaa IT-osaamista. Meillä on pitkä kokemus erilaisten pilvipalveluratkaisujen suunnittelusta ja toteuttamisesta.

Me autamme valitsemaan yrityksellesi sopivimmat, tarpeisiin mitoitetut palvelut. Joskus lopputulos voi olla sekin, ettei pilvipalvelu edes ole paras tai edullisin vaihtoehto. Tässä tilanteessa autamme sinua välttämään virheinvestoinnit ja hankkimaan tarpeitasi vastaavat ratkaisut.

Ota yhteyttä!

Edut sinulle

Skaalautuvuus

 

Maksat kapasiteetista tai lisensseistä vain todellisen käytön mukaan.

 

Turvallinen ja vaivaton

 

Ohjelmistopäivitykset, varmuuskopioinnit ja tietoturva yhdeltä palvelutoimittajalta.

 

Helpottaa etätyötä

 

Mahdollistaa tehokkaan etätyöskentelyn ja sujuvan tiedon jakamisen organisaatiossa.

Microsoft Azure-logo
Microsoft 365 palvelu
Olemme Adobe Creative Cloud jälleenmyyjä

Ota yhteyttä asiantuntijaamme

Petri Lohiniva

Toimitusjohtaja, OmaPilvi -palvelut, sovellukset, hallintapalvelut

petri.lohiniva@whitezone.fi

Puh. +358 50 461 6421

Jätä yhteydenottopyyntö, soitamme sinulle